چاپ    ارسال به دوست

 

 

بسیج ملی کاهش مصرف قند ، نمک وچربی راهکاری برای کاهش بروز بیماری های غیر واگیر

پیام کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی به مناسبت بسیج ملی کاهش مصرف قند ،نمک و چربی

بسیج ملی کاهش مصرف قند ، نمک وچربی راهکاری برای کاهش بروز بیماری های غیر واگیر

متاسفانه شیوع دیابت در ایران در حدود 10% گزارش شده است. در حدود 50% زنان  و39% مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن وچاقی هستند. مصرف قند و شکر روزانه 66 گرم است در حالیکه سبد مطلوب غذایی مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصیه شده است .

 بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت کمتر از 10% انرژی روزانه  باید از قند های ساده تامین شود ودر حال حاضر به علت شیوع روز افزون بیماری دیابت، اضافه وزن و چاقی به تامین کمتر از 5% انرژی روزانه از قند های ساده تاکید دارد که بطور متوسط برای یک فرد سالم 25 گرم شکر در روز است .این در حالی است که مصرف یک قوطی نوشابه در روز منجر به حدود 7 کیلوگرم اضافه وزن در سال می شود .

سرطان پانکراس، بیماریهای کلیوی، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی به خصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزایمر از دیگر عوارض مصرف زیاد مواد قندی و شیرینی است.

از سوی دیگر افزایش مصرف روغن و چربی بویژه چربی ها ی اشباع و نمک ، از طریق مصرف بی رویه  فست فودها و غذاهای چرب و سرخ شده و...  موجب افزایش بیماریهای قلبی عروقی، برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان، پروستات و دیابت شده است .

 مطالعات سبد غذایی مطلوب در سال 1391 نیز نشان داده است که سرانه مصرف روزانه روغن وچربی 46 گرم است که از سبد مطلوب غذایی (35 گرم ) بیشتر است .

با توجه به این مشکلات، بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی، به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای عملیاتی برای اصلاح الگوی تغذیه ای گروه های مختلف سنی، می تواند ارتقای سلامت جامعه تحت پوشش را تضمین نماید.


بهناز فیروزی

کارشناس مسئول بهبود تغذیه

 

 

جهت دریافت مطالب بیشتر به لینک های زیر مراجعه کنید:

مطلب 1

مطلب2


 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ٢٩ آذر ١٣٩٥    / شماره خبر:  ٥٥٤٣  / تعداد بازدید:  1346

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: