چاپ    ارسال به دوست

 

 

دکتر میر موسوی در همایش تغذیه و امنیت غذایی گفت:

با تغذیه سالم وفعالیت بدنی ،سلامت خود را تضمین کنید .

بر طبق تحقیقات به عمل آمده انسان ها می توانند با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی و عدم استعمال دخانیات تا 10 سال عمر خویش را افزایش دهند

دکتر میر موسوی معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت سبزوار در همایش تغذیه در توضیح امنیت غذایی گفت : اطمینان از اینکه غذایی که مردم جامعه استفاده می‌کنند بطور کامل سالم و فاقد هرگونه آلودگی باشد و این آلودگی می‌تواند شامل آلودگی میکروبی، انگلی و یا شیمیایی باشد .

وی افزود : بررسی‌های علمی نشان می‌دهد که در دهه‌های اخیر با گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنی‌ها، آفت کشها، آنتی بیوتیکها و هورمونها در تولید مواد غذایی در کشورهای در حال پیشرفت، اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسان‌ها بوجود آمده‌است. این آلودگی‌ها و بیماری شامل بروز انواع ناهنجاری‌های مادرزادی و سرطانها به ویژه در کودکان می‌باشد.

معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت سبزوار در ادامه اظهار داشت  :امنیت غدایی زمانی تامین می‌شود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندام‌های بدن برسد.

 دکتر میر موسوی افزود : برای تامین امنیت غذایی بخصوی در  نظام اجتماعی باید سازمان‌ها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند.

وی در خصوص  تغذیه سالم در کلام وحی اشاره کرد و گفت :  آیه 23 سوره عبس (( فَلیَنظُرَ الاِنسانُ الی طَعامِهِ )) «آدمی باید به قوت و غذای خود به چشم خرد بیندیشد.  و در آیه 50 سوره مومنون می فرماید: «یا اَیُّهَا الرُّسُلُ کُلوا مِن الطّیّبات» ای رسولان ، از غذاهای طیب و حلال تناول کنید ؛ به تغذیه سالم در دین مبین اسلام تاکید می کند .

دکتر میر موسوی در پایان گفت :  همانگونه که می دانیم عقل سالم در بدن سالم است. اما متاسفانه غذاهای مصرفی ما این چنین نیستند. به عنوان مثال امروزه استفاده از سوسیس و کالباس و مواد این چنینی که تحت عنوان fast food معرفی می شوند رایج شده است. بر طبق تحقیقات به عمل آمده انسان ها می توانند با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی و عدم استعمال دخانیات تا 10 سال عمر خویش را افزایش دهند. یک سوم بیماریهای قلبی و دو سوم سرطانها از تغذیه نامناسب است و بالاخره افرادی که (خصوصاً کودکان) در هفته یک بار غذای آماده (مانند سوسیس و کالباس و پیتزا و… ) مصرف می کنند امکان ابتلا به سرطان در آن بیشتر است. که اینها همه تاکید به اهمیت موضوع تغذیه و امنیت و ایمنی غذا می باشد.


 

 

تاریخ درج خبر: دوشنبه ٧ ارديبهشت ١٣٩٤    / شماره خبر:  ١٦٤٤  / تعداد بازدید:  1861

 


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر: