چاپ
ارسال به دوست
دکتر میر موسوی در همایش تغذیه و امنیت غذایی گفت:
با تغذیه سالم وفعالیت بدنی ،سلامت خود را تضمین کنید .
بر طبق تحقیقات به عمل آمده انسان ها می توانند با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی و عدم استعمال دخانیات تا 10 سال عمر خویش را افزایش دهند
دکتر میر موسوی معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت سبزوار در همایش تغذیه در توضیح امنیت غذایی گفت : اطمینان از اینکه غذایی که مردم جامعه استفاده میکنند بطور کامل سالم و فاقد هرگونه آلودگی باشد و این آلودگی میتواند شامل آلودگی میکروبی، انگلی و یا شیمیایی باشد . وی افزود : بررسیهای علمی نشان میدهد که در دهههای اخیر با گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنیها، آفت کشها، آنتی بیوتیکها و هورمونها در تولید مواد غذایی در کشورهای در حال پیشرفت، اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسانها بوجود آمدهاست. این آلودگیها و بیماری شامل بروز انواع ناهنجاریهای مادرزادی و سرطانها به ویژه در کودکان میباشد. معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت سبزوار در ادامه اظهار داشت :امنیت غدایی زمانی تامین میشود که سرانه سبد غذایی خانواده به صورت صحیح انتخاب و تهیه شود، برای افراد خانواده کافی و به صورت صحیح طبخ شود تا عناصر و مواد غذایی سالم و صحیح به سلولها و اندامهای بدن برسد. دکتر میر موسوی افزود : برای تامین امنیت غذایی بخصوی در نظام اجتماعی باید سازمانها و نهادها با هم همکاری داشته باشند و با هماهنگی یک سازمان متولی امنیت غذایی، بر تولید یا واردات مواد و محصولات غذایی، آموزش و تبلیغ و آگاهی دادن به جامعه و سیاست گذاریهای کلان اقتصادی نقش ایفا کنند. وی در خصوص تغذیه سالم در کلام وحی اشاره کرد و گفت : آیه 23 سوره عبس (( فَلیَنظُرَ الاِنسانُ الی طَعامِهِ )) «آدمی باید به قوت و غذای خود به چشم خرد بیندیشد. و در آیه 50 سوره مومنون می فرماید: «یا اَیُّهَا الرُّسُلُ کُلوا مِن الطّیّبات» ای رسولان ، از غذاهای طیب و حلال تناول کنید ؛ به تغذیه سالم در دین مبین اسلام تاکید می کند . دکتر میر موسوی در پایان گفت : همانگونه که می دانیم عقل سالم در بدن سالم است. اما متاسفانه غذاهای مصرفی ما این چنین نیستند. به عنوان مثال امروزه استفاده از سوسیس و کالباس و مواد این چنینی که تحت عنوان fast food معرفی می شوند رایج شده است. بر طبق تحقیقات به عمل آمده انسان ها می توانند با تغذیه مناسب و فعالیت بدنی و عدم استعمال دخانیات تا 10 سال عمر خویش را افزایش دهند. یک سوم بیماریهای قلبی و دو سوم سرطانها از تغذیه نامناسب است و بالاخره افرادی که (خصوصاً کودکان) در هفته یک بار غذای آماده (مانند سوسیس و کالباس و پیتزا و… ) مصرف می کنند امکان ابتلا به سرطان در آن بیشتر است. که اینها همه تاکید به اهمیت موضوع تغذیه و امنیت و ایمنی غذا می باشد.
تاریخ درج خبر: دوشنبه ٧ ارديبهشت ١٣٩٤ / شماره خبر: ١٦٤٤ / تعداد بازدید: 1861
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |