چاپ
ارسال به دوست
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در سبزوار گفت:
بیماریهای قلبی و عروقی مهمترین علت مرگ و میر در کشور
دکتر زهرا عبداللهی ، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت امروز (یکشنبه ) در همایش یک روزه تغذیه و ایمنی غذا در دانشگاه اظهار داشت : مصرف زیاد نمک ، چربی و قند سه عامل خطر تغذیه است که در کشور میزان مصرف آنها بیش از مقدار توصیه شده است.
دکتر زهرا عبداللهی ، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت امروز (یکشنبه ) در همایش یک روزه تغذیه و ایمنی غذا در دانشگاه اظهار داشت : مصرف زیاد نمک ، چربی و قند سه عامل خطر تغذیه است که در کشور میزان مصرف آنها بیش از مقدار توصیه شده است. وی با بیان اینکه 88 درصد مردم در کشور الگو صحیح تغذیه را رعایت نمیکنند، خاطرنشان کرد: بیش از 47 میلیون نفر دارای تغذیه ناسالم هستند که از این میزان بیش از 6 هزار و 803 نفر به دلیل عدم رعایت الگوی صحیح تغذیه جان خود را از دست میدهند. وی اظهار داشت: اکنون شیوع بیماری های غیرواگیردار همچون بیماری های قلبی و عروقی ، سرطان و دیابت رو به افزایش است که مهمترین دلیل آن عادات تغذیه ای نادرست است. دکتر عبداللهی با بیان اینکه یکی از راهکارهای کاهش بیماری های غیرواگیر کنترل وزن مطلوب است ، افزود : بخش عمده ای از جمعیت کشور تحرک بدنی کمتر از مقدار توصیه شده دارند. دکترعبداللهی به پدیده چاقی در کودکان نیز اشاره کرد و گفت : از 10 سال گذشته تاکنون چاقی در کودکان زیر پنج سال دو برابر شده است . وی با بیان اینکه الگوی مصرف غذایی در کشور درست نیست ، ادامه داد : متاسفانه در جامعه شیر و مواد لبنی و میوه ها و سبزیجات کمتر و قند ، نمک و چربی بیش از میزان توصیه شده مصرف می شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت : برای افراد زیر 50 سال کل نمک دریافتی روزانه کمتر از پنج گرم و برای افراد بیش از 50 سال کمتر از سه گرم توصیه شده است . وی در ادامه افزود :متاسفانه 50 درصد از مردم پیش از اینکه غذا را بچشند نمک به آن اضافه می کنند و بیش از 86 هزار 500 نفر در کشور مبتلا به بیماری فشار خون هستند. وی با اظهار اینکه پرفشاری خون از مشکلات عمده و یکی از دلایل مصرف بالای نمک است ، افزود : نمکی که از طریق نان و سایر محصولات غذایی مصرف می کنیم بیشتر از مقدار توصیه شده است . وی همچنین با بیان اینکه هر فرد بایستی روزانه پنج بار با حدود 400 گرم میوه و سبزی استفاده کند ، افزود : میوه و سبزی علاوه بر حفظ سلامت و تامین موادمعدنی و ویتامین ها به دلیل افزایش فیبر در پیشگیری از سرطان موثر است . دکترعبداللهی همچنین بر مصرف شیر و مواد لبنی تاکید کرد و گفت : مصرف شیر و مواد لبنی کم چرب کمتر از دو و نیم درصد توصیه می شود. وی محدود کردن مصرف گوشت قرمز ، کاهش قند و نمک را از جمله مواردی عنوان کرد که باید در تغذیه سالم مدنظر قرار گیرد . وی بر اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی بیشتر تاکید کرد و گفت : باید به غذای سالم و رژیم غذایی سالم و رعایت بهداشت بیش از گذشته توجه شود.
تاریخ درج خبر: يکشنبه ٦ ارديبهشت ١٣٩٤ / شماره خبر: ١٦٣٤ / تعداد بازدید: 1567
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |