چاپ
ارسال به دوست
با گروه لبنیات آشنا شوید
روابط عمومی معاونت بهداشتی / گروه لبنیات شامل شیر و فرآورده های آن (ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ) می باشد. این گروه دارای کلسیم، پروتئین، فسفر، ویتامین B12 و B2و سایر مواد مغذی می باشد و بهترین منبع تامین کننده کلسیم است که برای رشد و استحکانم استخوان و دندان ضروری است. میزان توصیه شده مصرف روزانه لبنیات 3-2 واحد است. یک واحد از یک گروه برابر است با یکی از موارد زیر: ـ یک لیوان شیر یا ماست کم چرب(کمتر از2.5 درصد) ـ 45 تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یک و نیم قوطی کبریت ـ یک چهارم لیوان کشک ـ 2 لیوان دوغ ـ یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه چه نکاتی هنگام استفاده از گروه شیر ولبنیات باید رعایت شود: 1 - از شیر پاستوریزه شده کم چربی ( 5/2 درصد یا کمتر) استفاده کنید. 2 - بجای شیرهای طعم دار که دارای قند هستند ، از شیر های ساده استفاده کنید 3 - از پنیر های تهیه شده از شیر پاستوریزه که کم نمک و کم چرب هستند ، استفاده کنید. 4 - از بستنی هایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، استفاده کنید. مقدار قند بستنی بالاست . بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید. 5 - حتما قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل 5-10 دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید. 6 - به دلیل بالا بودن میزان نمک استفاده شده در تهیه کشک توصیه می شود که از انواع کم نمک استفاده کنید. 7 - بهتر است از شیر و لبنیاتی که با ویتامین D غنی شده اند، استفاده کنید، زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است. 8 - اگر شما بیماری "عدم تحمل لاکتوز" را دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیر های سفت و ماسترا مصرف نمایید. 9 - هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید. 10 - ظرف شیر را تا هنگام مصرف بسته و به دور از مواد بودار نگهداری کنید. 11 - استفاده از شیر های استریل شده برای حمل در مسافرت های خارج از شهر مناسب تر است. این نوع شیرها را (در صورت باز نشدن) می توان تا 4 ماه در دمای محیط نگهداری کرد. 12 - قرهقروت یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوهای و بعضاً سفید یا زرد است که مزهای عمدتاً ترش دارد. این فراورده لبنی از دوغ یا ماست به دست میآید. که یکی از منایع خوب کلسیم محسوب می شود. 13 - اگر از کشک های سنتی برای مصرف استفاده می کنید به دلیل نمک بالا حتما از یک روز قبل آن را در آب خیسانده و تا زمان مصرف آب آن را چند بار عوض کرده تا نمک آن کاهش یابد. منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
تاریخ درج خبر: يکشنبه ١١ مهر ١٤٠٠ / شماره خبر: ١٣٦٥٤ / تعداد بازدید: 6062
نام : | |
ایمیل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر: | |