در راستای پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید کمیته IDD شهرستان سبزوار با حضور اعضاء کمیته ( اداره صنعت معدن و تجارت، کارشناسان معاونت بهداشتی و معاونت غذا و دارو ) در مورخه 6 شهریور ماه 98 برگزار شد.
در این کمیته ضمن ارائه فعالیت های هر واحد، در زمینه منع تبلیغات نمک های غیر ید دار راهکارهایی ارائه شد.
احمدی نسب معاون اجرایی معاونت بهداشتی ضمن ارائه توضیحاتی دراین زمینه به اهمیت آموزش مردم از طریق فضای مجازی تاکید کرد.
بهناز فیروزی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت از اهمیت تولید، توزیع و مصرف متعادل نمک ید دار تصفیه شده در سطح جامعه خبر داد.
فیروزی با توجه به افزایش شیوع فشارخون بالا ( به دلیل مصرف زیاد نمک ) و از طرفی احتمال بروز مجدد کمبود ید در جامعه (در صورت مصرف نمک غیر ید دار) گفت: بهتر است نمک کم مصرف کنیم ولی همان مقدار کم نیز، نمک تصفیه شده ید دار باشد چرا که نمکهای غیر ید دار علاوه بر آلودگی به املاح و فلزات سنگین ( که برای کبد بسیار مضر است ) فاقد ید بوده که می تواند عوارض جبران ناپذیری بر سلامت جامعه داشته باشد.
وی ادامه داد: نگهداری نمک ید دار نیز مهم است. نمک ید دار را در گرما و رطوبت زیاد نگهداری نکنید زیرا باعث تخریب بیشتر ید می شود، بنابراین هنگامی خرید نمک، به اندازه ای نمک تهیه شود که در مدت زمان کوتاهی استفاده شود.
فیروزی در ادامه گفت: نمک در اثرتابش نور، ید خود را از دست می دهد، بنابراین توصیه می شود نمک را در ظرف های تیره و یا داخل کابینت نگهداری کنند.



